icon-search

SOKA SPORTS SOCK

SOKA SPORTS SOCK

STOKIN SUKAN

Tahukah anda pemakaian stokin ketika bersukan adalah penting kerana ia akan mempengaruhi aktiviti bersukan anda.

1. Mengelakkan kaki daripada melecet
Ketika bersukan, kaki anda lebih kerap bergeser dan hal ini akan menyebabkan kulit kaki lebih mudah untuk melecet. Hal ini akan mengakibatkan rasa sakit dan tidak selesa pada kaki anda. Apabila anda memakai stokin, kaki anda akan "fit" pada kasut dan geseran dapat dikurangkan. Dengan pemakaian stokin ini juga mampu mengurangkan jangkitan kulat pada kaki.

2. Penyingkiran  bahan buangan daripada otot lebih cepat.
Mamakai stokin yang "fit" pada kaki membantu menyingkirkan bahan buangan daripada otot ketika bersukan.  Apabila asid laktik terhasil, kitaran darah ke otot akan terganggu. Jadinya apabila anda memakai stokin yang sesuai, asid laktik yang dihasilkan oleh badan ketika bersukan akan disingkirkan dan hal ini akan meningkatkan pengaliran darah dan mengurangkan kesakitan pada otot.

3. Dapat meningkatkan stamina pada otot
Pemakaian stokin yang betul akan meningkatkan stamina otot anda. Hal ini akan memberikan keselasaan kepada anda ketika melakukan sukan dalam jangka waktu yang lama sekaligus akan mengurangkan rasa letih.

4. Mengelakkan kaki daripada berbau
Ketika bersukan, badan anda akan mengeluarkan lebih banyak peluh. Maka, pemilihan stokin yang bermaterialkan Cotton seperti Soka sport Sock sangat membantu untuk mengelakkan kaki anda daripada berbau. Material cotton mempunyai pengaliran haba keluar masuk yang baik. Selain itu, Material cotton juga sangat bagus untuk penyerapan peluh. 

Oleh hal yang demikian, anda perlu pastikan stokin dipakai ketika bersukan kerana banyak kebaikkan yang anda perolehi apabila anda memakai stokin.

Anda boleh layari https://satumakna4u.store/products/sport-size-s untuk membuat tempahan stokin bersukan yang bagus untuk bersukan.

Anda juga boleh menghubungi www.wasap.my/60167710754 untuk mendapatkan stokin sukan ini dengan lebih cepat.


Sumber:
www.fyke.eu
www.nona.my

Older post Newer post

Your cart is currently empty.
Continue shopping