search

Penjagaan Kulit Muka yang Berkesan & Jimat

Penjagaan Kulit Muka yang Berkesan & Jimat

Siapa yang tak nak kulit yang sihat, cerah, tidak berminyak, kurang gatal, kurang jerawat dan lembab? Simple word 'flawless'. Mesti korang pun nak kan, terutamanya para wanita saya. Kulit muka wanita lebih sensitif berbanding golongan lelaki. Tidak susah pun nak jaga muka kulit korang, kena consistent je,nak? Meh, hanya ikut je tip-tip ni:

  1. minum air kosong secukupnya
  2. kurangkan pengambilan gula, garam & gula
  3. banyakkan makan sayur & buah-buahan
  4. banyakkan bersukan
  5. pakai sunblock
  6. air beras

1.MINUM AIR KOSONG SECUKUPNYA

Air kosong boleh flush out toxic dalam badam. Tambahan pulak, boleh mencerahkan kulit dengan murah

2.KURANGKAN PENGAMBILAN GULA,GARAM & MINYAK


Korang dah tahukan kenapa kena kurang makanan macam ni? Sebab ia mudah merosakkan muka & berat badan bertambah. Lebih baik makan makanan yang berebus atau bakar, sebab ia kurang lemak.

3.BANYAKKKAN MAKAN SAYUR & BUAH-BUAHAN

Dari kecil sampai sekarang, kita dididik untuk sentiasa melebihkan makan sayuran & buah-buahn. Ini kerana ia mempunyai khasiat yang badan kita perlukan seperti mineral, vitamin c&d, zink dan sebagainya. 

4.BANYAKKAN BERSUKAN

Dengan bersukan, kita dapat mengeluarkan toxic-tocix dalam badan kita. Malah mengeluarkan peluh dan membakar lemak sudah mencukupi untuk kulit menjadi lebih sihat & cerah.

5.PAKAI SUNBLOCK

Nak tak nak kenan pakai sunblock. Sebab sekarang banyak sangat UV kat luar sana, bahaya tau. Malah beauty consultant sangat menekankan pemakaian sunblock ni. Tak pakai makeup takpa, asalkan pakai sunblock. Bukan setakat muka, tangan pun kena sapu. Bila tak pakai sunblock kulit akan mudah kadi kusam, tumbuh bintik-bintik jeragat, jerawat, sunburn dan sebagainya

6.AIR BERAS

Tiap kali cuci beras, air basuh beras tu jangan dibuang. Sebaiknya simpan dalam bekas tertutup dan sejukkan.Setiap bangun pagi dan sebelum tidur boleh basuh muka dengan air basuh beras ni .Air basuh pulut pun elok. Boleh try setiap hari ok. Ini petua orang dulu-dulu dan memang menjadi!

Semoga tips ini berguna untuk anda semua  


Okey, nak remind kan something important 

LAST DAY FOR SUPER SALE!!!      

Grab sekarang, sebelum terlambat!!!

rugi tak beli, sebab ada :

🌻 Ainisha dwiely -1 pasang
🌻 Ainisha 4.0 A -1 pasang
🌻 Kanik ori tapak hitam -1 pasang
🌻 Mini cadbury -5pcs
🌻 Mini box -1box

Semuanya beharga RM24.99 je. Siap free postage lagi!!!

Sabah & Sarawak hanya bayar RM8 je

Paling best, korang boleh pilih lebih daripada 10 warna menarik untuk handsock favorite korang    

Menarikkan, so jangan lepaskan peluang ni

Jom wasap Ain sekarang:

www.wasap.my/60167710754/sethandsock

www.wasap.my/60167710754/sethandsock

www.wasap.my/60167710754/sethandsock



#stokin #handsock
#teamsocaz
#socaz #stokinsoka
#stokincantik
#socazbest #socazsquad #muslimah #aurah #handsockcantik #handsockmurah #stokinalien #stokinjari #best #handsocksejuk #stokinsejuk #handsockbest #stokinpantang #stokinmuslimah #stokinmurah #handsockmuslimah #handsockselesa 

www.socaz.my


Sumber:




Older post Newer post

Your cart is currently empty.
Continue shopping