icon-search

Manusia Paling Pandai di Dunia

Manusia Paling Pandai di Dunia

Kira-kira 50 peratus orang mempunyai tahap IQ 90-110, 2, 5 peratus daripada orang berada terencat akal dengan IQ bawah 70, 2, 5 peratus orang baik daripada tahap paling perisikan dengan IQ melebihi 130, dan 0, 5 peratus jin-jin dipertimbangkan dengan IQ di atas 140.

Walaupun perbahasan apa yang menjadi pintar, mungkin tidak pernah hilang, tidak sesiapa akan berhujah dengan fakta bahawa orang-orang boleh dipanggil salah satu yang paling bijak di dunia. Berikut adalah 10 orang yang paling bijak hidup hari ini, menurut penerbitan Web bebas SuperScholar.org

1. Stephen Hocking

IQ 160

Ini mungkin salah satu orang yang paling terkenal dalam senarai. Stephen Hawking dikenali untuk penyelidikan progresif dalam fizik teori, dan kerja-kerja lain, menjelaskan undang-undang alam semesta. Beliau juga adalah pengarang tujuh paling laris dan pemilik 14 anugerah.

2. Kim Ung-Yong

IQ 210

Kim Ung-Yong - ajaib ini dari Korea, yang memasuki Guinness Book of Records sebagai pemilik pekali tertinggi perisikan di dunia. Pada usia 2 tahun, beliau fasih dalam dua bahasa, dan ke-4 sudah diselesaikan masalah matematik yang kompleks. Selama 8 tahun beliau telah dijemput oleh NASA untuk belajar di Amerika Syarikat.

3. Paul Allen

IQ 170

Microsoft pengasas bersama syarikat itu merupakan salah satu daripada orang yang paling berjaya, yang menjadi fikirannya untuk kekayaan. Apabila kerajaan dianggarkan pada 14, $ 2 bilion, Paul Allen adalah di tempat ke-48 dalam senarai orang terkaya di dunia, menjadi pemilik beberapa syarikat dan pasukan sukan.

4. Rick Rosner

IQ 192

Dengan Darjah kecerdasan yang tinggi, ia tidak mungkin anda pernah akan berfikir bahawa lelaki ini berjalan pengeluar televisyen. Walau bagaimanapun, Rick tidak genius biasa. Rekod perkhidmatan beliau adalah berdasarkan kepada kerja-kerja seorang penari telanjang, pelayan pada kasut roda, sitter.

5. Kasparov

IQ 190

Garry Kasparov - juara catur dunia tidak dipertikaikan yang paling muda, yang memenangi gelaran ini dalam '22. Beliau memegang rekod untuk pengekalan yang berpanjangan pemain tajuk catur nombor satu dunia. Pada tahun 2005, Kasparov mengumumkan akhir untuk kerjaya sukan dan mengabdikan dirinya kepada politik dan menulis.

6. Sir Andrew Wiles

IQ 170

Pada tahun 1995, ahli matematik British yang terkenal Sir Andrew Wiles membuktikan teorem Fermat yang hebat, yang dianggap masalah matematik yang paling sukar di dunia. Beliau telah memenangi 15 anugerah dalam bidang matematik dan sains.

7. Judit Polgar

IQ 170

Judit Polgar - pemain catur Hungary, yang pada usia 15 tahun menjadi Grandmaster termuda di dunia, mengatasi rekod Bobby Fischer selama sebulan. bapanya mengajar catur dan adik-adiknya di rumah, membuktikan bahawa kanak-kanak boleh mencapai tahap yang luar biasa, jika anda mula belajar dari usia awal.

8. Christopher Hirata

IQ 225

Pada usia 14, American Christopher Hirata mendaftar di Universiti Caltech, dan dalam tempoh 16 tahun beliau telah bekerja di NASA kepada projek-projek yang berkaitan dengan penjajahan Marikh. Juga pada usia 22, beliau menerima PhD dalam bidang astrofizik.

9. Terence Tao

IQ 230

Tao adalah seorang anak ajaib. Pada usia 2 tahun, ketika kebanyakan kita secara aktif menguasai berjalan dan pertuturan, dia sudah dilakukan aritmetik asas. Selama 9 tahun beliau telah menghadiri kursus matematik di peringkat universiti dan dalam 20 tahun yang menerima ijazah doktor falsafah dari Universiti Princeton. Pada usia 24 tahun, ia profesor paling muda di University of California di Los Angeles. Untuk sepanjang masa beliau telah menerbitkan lebih daripada 250 kertas kerja saintifik.

10. James Woods

IQ 180

pelakon Amerika James Woods adalah seorang pelajar cemerlang. Beliau memasuki padang algebra linear pada majlis berprestij University of California Los Angeles, dan kemudian telah mendaftar di Massachusetts Institute of Technology, di mana beliau mengambil keputusan untuk meninggalkan kajian dasar demi lakonan. Pada kira tiga Anugerah Emmy dan dua pencalonan untuk "Oscar".


WOW! SOCAZ ada buat FIESTA NOVEMBER !!

Jualan dengan hottest item sahaja:

  • Stokin Soka Alien M serendah RM4.90
  • Kanik Original Tapak Hitam Skin
  • Handsock Hannah

Jangan fikir lama-lama, stok adalah terhad!

Contect number di bawah untuk order:

https://www.socaz.my/


Sumber:
https://ms.shofon.net/post/681280/Older post Newer post

Your cart is currently empty.
Continue shopping