icon-search

Kelebihan Aloe Vera

Kelebihan Aloe Vera

Seperti mana yang majoriti masyarakat kita percaya, gel lidah buaya adalah sangat bagus untuk kesihatan kulit dan rambut. Apa lagi manfaat gel lidah buaya yang lain? 

1. Mengurangkan plak gigi

Penyusutan gusi sangat bahaya dan satu cara untuk mengelakkannya adalah dengan mengurangkan plak gigi. Menurut satu kajian terhadap 300 individu, jus aloe vera memberikan impak yang sama dengan chlorhexidine. Ia mampu membunuh bakteria penyebab plak seperti Streptococcus mutans dan Candida albicans.

2. Menyembuhkan ulser mulut

Ulser mulut ataupun mata ikan yang ada dalam mulut, bibir atau gusi adalah sangat menyakitkan. Menerusi satu kajian terhadap 180 individu, aloe vera terbukti mampu menyembuhkan kondisi ulser mulut ini. Pun begitu, ia tidak mempunyai tahap keberkesanan yang sama seperti ubat ulser corticosteroids.

3. Melegakan kondisi sembelit

Kebaikan aloe vera yang lain adalah mampu melegakan kondisi sembelit ekoran kandungan lateks di dalamnya. Ini kerana ia mampu memberi kesan yang dinamakan sebagai aloin atau barbaloin lantas melegakan sembelit. Pun begitu, ia dikatakan tidak mampu merawat masalah perut yang lain dan kajian lanjutan masih diperlukan.


Semoga bermanfaat   

 

WOW! SOCAZ ada buat OKTOBEST SALE !!

Jualan dengan hottest item sahaja:

  • Stokin Soka Alien M
  • Kanik Alien Tapak Hitam M Skin
  • Stokin Kanik Original Tapak Hitam 
  • Handsock Aaisya
  • Handsock Ainisha 6.0 

Jangan fikir lama-lama, stok adalah terhad!

Contect number di bawah untuk order:

https://www.socaz.my/

Sumber:
https://hellodoktor.com/herba/ubatan-herba/kebaikan-aloe-vera-luka/Older post Newer post

Your cart is currently empty.
Continue shopping