icon-search

Apa yang perlu dilakukan sekiranya rasa ingin menyerah?

Apa yang perlu dilakukan sekiranya rasa ingin menyerah?

'Saya ingin rasa berputus asa.' 'Hidup ini tak bermakna tanpa sekian-sekian' dan sebagainya. Pernahkah anda mendengar perkataan tersebut daripada orang yang anda sayangi ataupun diri anda sendiri? Walaupun begitu pernahkah anda menyerah? tidak ataupun ya mungkin jawapan anda. Tidak kisahlah sama ada anda menyerah ataupun tidak tetapi apa yang penting apabila anda mengambil masa untuk bangkit semula merasai dugaan dan cabaran kehidupan. Erti kehidupan adalah belajar, kita belajar daripada salah silap, daripada jatuh terus bangkit kehadapan. Tetapi, hari ini, adakah anda rasa ingin berputus asa? Mari kita lihat lebih lanjut tentang topik ini.

Fikiran Anda ialah Enjin Cadangan

Anggap setiap pemikiran anda sebagai cadangan, bukan perintah. Sekarang ini, fikiran saya membayangkan bahawa saya berasa letih. Ia mencadangkan saya menyerah. Ia mencadangkan saya mengambil jalan yang lebih mudah.

Walau bagaimanapun, jika saya berhenti seketika, saya boleh menemui cadangan baharu. Fikiran saya juga mencadangkan bahawa saya akan berasa sangat gembira untuk menyelesaikan kerja ini sebaik sahaja ia selesai. Ia mencadangkan bahawa saya akan menghormati identiti yang saya bina apabila saya mematuhi jadual. Ia mencadangkan bahawa saya mempunyai kebolehan untuk menyelesaikan tugasan ini, walaupun saya tidak mahu.

Ingat, tiada satu pun daripada cadangan ini adalah pesanan. Mereka hanyalah pilihan. Saya mempunyai kuasa untuk memilih pilihan yang saya ikuti. 

Ketidakselesaan Adalah Sementara

Berbanding masa dalam hari atau minggu biasa anda, hampir semua tabiat yang anda lakukan akan berakhir dengan cepat. Latihan anda akan selesai dalam satu atau dua jam. Laporan anda akan ditaip hingga siap selewat-lewatnya pagi esok. Artikel ini akan tamat sebentar lagi.

Kehidupan sekarang lebih mudah berbanding sebelum ini. 300 tahun dahulu, jika anda tidak memburu makanan anda sendiri dan membina rumah anda sendiri, anda akan mati. Pada hari ini, kita merengek melupakan pengecas iPhone kita.

Kekalkan perspektif. Kehidupan anda baik dan ketidakselesaan anda adalah sementara. Masuk ke saat ketidakselesaan ini dan biarkan ia menguatkan anda. 

Anda Tidak Akan Menyesal Setelah Kerja/Sesuatu Setelah Selesai

Theodore Roosevelt terkenal berkata, "Hadiah terbaik yang ditawarkan oleh kehidupan adalah peluang untuk bekerja keras di tempat kerja yang patut dilakukan." Selalunya nampaknya kita ingin bekerja dengan mudah di tempat kerja yang patut dilakukan. Kami mahu kerja kami berguna dan dihormati, tetapi kami tidak mahu bersusah payah melalui kerja kami. Kami mahu perut kami kempis dan lengan kami kuat, tetapi kami tidak mahu melakukan senaman lain. Kami mahukan keputusan akhir, tetapi bukan percubaan gagal yang mendahuluinya. Kami mahu emas, tetapi bukan kisar.

Sesiapa pun boleh nak pingat emas. Beberapa orang mahu berlatih seperti seorang Olympian.

Namun, di sebalik penentangan kami terhadapnya, saya tidak pernah mendapati diri saya berasa lebih teruk selepas kerja keras dilakukan. Terdapat hari-hari apabila ia sangat sukar untuk bermula, tetapi ia sentiasa berbaloi untuk diselesaikan. Kadang-kadang, tindakan mudah untuk muncul dan mempunyai keberanian untuk melakukan kerja, walaupun dalam cara biasa, adalah kemenangan yang patut diraikan. 

Inilah Kehidupan

Kehidupan adalah keseimbangan yang berterusan antara memberi kepada kemudahan gangguan atau mengatasi kesakitan disiplin. Ia tidak keterlaluan untuk mengatakan bahawa kehidupan dan identiti kita ditentukan dalam keseimbangan yang halus ini. Apakah kehidupan, jika bukan jumlah seratus ribu pertempuran harian dan keputusan kecil sama ada untuk menghabiskannya atau menyerah?

Saat ini apabila anda tidak berasa ingin melakukan kerja? Ini bukan masa untuk dibuang. Ini bukan latihan pakaian. Saat ini adalah hidup anda seperti saat-saat lain. Berbelanja dengan cara yang akan membuat anda bangga.Wow, SOCAZ ada jual Kurma Medjool Firdaus!

Keluaran dari bumi Palestine, sedap dan berkualiti tinggi!
Berminat untuk dapatkan Kurma Medjool?

Jangan fikir lama-lama, stok adalah terhad!

Contact number di bawah untuk order:

https://www.socaz.my/

Sumber di petik dari:
https://jamesclear.com/giving-upOlder post Newer post

Your cart is currently empty.
Continue shopping