icon-search

Aktiviti yang boleh dilakukan bersama keluarga di rumah semasa LOCKDOWN

Aktiviti yang boleh dilakukan bersama keluarga di rumah semasa LOCKDOWN

Aktiviti di rumah.

Time-time lockdown ni mesti bosan kann... Yelah tak tahu nak buat apa dekat rumah. Makan tidur, makan tidur je lahh kann....

Haipppp tak boleh tauu macam tuu jee......

Kita kene manfaatkan masa yang ada untuk mengeratkan lagi hubungan sesama keluarga. Kalau dulu tak ada masa dengan anak-anak, ataupun mak ayah. Sekarang dah ada masa. So, cari aktiviti yang boleh dilakukan bersama-sama. Baru lah tak bosan duduk rumah.

Okay, so.. Antara aktiviti yang dapat kita lakukan bersama keluarga dirumah ialah; kita boleh berinteraksi dan melakukan kerja rumah bersama-sama. Contohnya, Ibu dan ayah bahagikan tugas untuk anak-anak mengemas rumah. Kalau dulu ibu yang sapu sampah so harini, akak pulak. Ayah boleh mengelap cermin, adik menyusun mainan dann sebagainya. 

Aktiviti mengemas rumah ini boleh mengukuhkan lagi hubungan sesama keluarga dan boleh memupuk sikap tolong-menolong antara satu sama lain. Selain itu, ibu dan ayah dapat mendidik anak-anak bersikap berdikari dalam melakukan sesuatu perkara.

Amacam ? ? haa dah boleh dah tuu ajak keluarga mengemas rumah. At least boleh keluarkan peluh sikit baru lah badan cergas dan aktif. 

Selamat mencuba ! :D

www.socaz.myOlder post Newer post

Your cart is currently empty.
Continue shopping